Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Συνέντευξη Τύπου του Πρέσβη της Βενεζουέλας Φαρίντ Φερνάντες. (vid)

8 Ιούνη 2017
Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα οργάνωσε συνέντευξη τύπου στην Αθήνα, στη διάρκεια της οποίας ο Πρέσβης της Βενεζουέλας Κος Φαρίντ Φερνάντες ενημέρωσε τους δημοσιογράφους των ελληνικών ΜΜΕ για την τρέχουσα κατάσταση στη Βενεζουέλα.


Ο Πρέσβης εστίασε στην προσπάθεια της αποσταθεροποίησης της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος εξελέγη από το λαό της Βενεζουέλας μέχρι το 2018, μέσω της εκδήλωσης βίαιων επεισοδίων των οποίων υποκινητές είναι η δεξιά αντιπολίτευση και ξένα κέντρα πολιτικής επιρροής. Ο πρώην πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Henry Ramos Allup είχε δηλώσει πως σε 6 μήνες η αντιπολίτευση θα ρίξει την κυβέρνηση, ενώ ο σημερινός πρόεδρός της Julio Borges, στις 5 Μαίου  του 2017 ζήτησε την επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα.


Ο Κος Φερνάντες υπογράμμισε μεταξύ άλλων




- Τη θέση της Βενεζουέλας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη, με τη χώρα να διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο


- Το μοντέλο ανάπτυξης που δημιούργησε και το οποίο αποτελεί αντίβαρο απέναντι στον καπιταλισμό


- Την ανεξάρτητη και αλληλέγγυα εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η χώρα.


Στα επεισόδια βίας, τα οποία αποτελούν τη στρατηγική της δεξιάς αντιπολίτευσης, συμμετέχουν παραστρατιωτικές ένοπλες δυνάμεις. Χρηματίζονται ανήλικοι για να κατασκευάζουν βόμβες. Οι διαδηλωτές τραυματίζουν και σκοτώνουν ειρηνικούς πολίτες που θεωρούν πως είναι Τσαβίστας, επιτίθενται σε στρατιωτικές βάσεις, στο ανώτατο δικαστήριο, σε δημόσιες δομές λειτουργίας, όπως μαιευτήρια, αποθήκες φαρμάκων, κτλ.


Παράλληλα σε επικοινωνιακό επίπεδο η αντιπολίτευση έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία ψεύδους στα εγχώρια και ελεγχόμενα από αυτή ΜΜΕ αλλά και στη Δύση, αρνούμενη το διάλογο, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις όχι μόνο της Κυβέρνησης Μαδούρο, αλλά και  διεθνών προσωπικοτήτων.


Συνεχίζοντας την ενημέρωση ο Πρέσβης είπε πως μπροστά σε αυτή την κατάσταση ανωμαλίας ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο πήρε την πρωτοβουλία, η οποία απορρέει από το Σύνταγμα της χώρας, να συγκληθεί Εθνική Συντακτική Συνέλευση, η οποία θα διασφαλίσει τις κοινωνικές κατακτήσεις του λαού της Βενεζουέλας. Στις 30 Ιουλίου θα διεξαχθούν οι εκλογές οι οποίες θα αναδείξουν τα 544 μέλη της, τα οποία θα προέρχονται από όλες τις πληθυσμιακές και επαγγελματικές τάξεις της χώρας, αγρότες, ψαράδες, φοιτητές, συνταξιούχοι, αυτόχθονες ιθαγενείς, εργαζόμενοι, επιστήμονες, επαγγελματίες, μικροί, μεσαίοι και μεγάλοι επιχειρηματίες. Οι 9 βασικοί άξονες της Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης είναι:


1. Η εδραίωση της ειρήνης, η απομόνωση της βίας και η επιβεβαίωση των αξιών της δικαιοσύνης,της ισότητας, της ελευθερίας και της συμμετοχής.


2. Επέκταση και τελειοποίηση ενός νέου "μετά πετρελαϊκού" οικονομικού συστήματος, χωρίς αποκλεισμούς.


3. Να μπουν στο σύνταγμα όλες οι Μεγάλες Αποστολές που δημιουργήθηκαν από τον Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες και την Επανάσταση και αφορούν στη στέγαση, στην υγεία, στην παιδεία, στον πολιτισμό.


4.Η ενίσχυση της απονομής δικαιοσύνης για τηνη ασφάλεια και ενίσχυση του λαού.


5. Να συνταγματοποιηθούν οι νέες μορφές συμμετοχικής και άμεσης δημοκρατίας.


6. Η υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και απόρριψη παρεμβατισμών.


7. Η υπεράσπιση της πολιτιστικής ταυτότητας του βενεζουελάνουκαι της πολιτιστικής ποικιλομορφίας.


8. Η διασφάλιση του μέλλοντος με τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων της Βενεζουέλας.


9. Η προστασία του περιβάλλοντος για την επιβίωση για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους, έτσι που έχει παρουσιασθεί στο Σχέδιο του Έθνους του Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες.


Η ενημέρωση των δημοσιογράφων έκλεισε με την προβολή βίντεο τα οποία δίνουν μια απάντηση στην προκατασκευασμένη εγχώρια και διεθνή προπαγάνδα και με ερωτήσεις από τη μεριά των δημοσιογράφων.



 http://www.ertopen.com/news/ellada/item/43458-synenteyxh-typoy-toy-presbh-ths-benezoyelas-farint-fernantes-vid

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου