Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Οι ναζί πίσω από τις κουκούλες

Είχε κανείς καμιά αμφιβολία ότι οι κουκουλοφόροι που δραστηριοποιήθηκαν στις πρόσφατες ρατσιστικές επιθέσεις που εξαπολύθηκαν κατά των Ρομά στο Μενίδι με αφορμή τον φόνο του 11χρονου μαθητή από αδέσποτη σφαίρα ήταν οργανωμένοι ναζιστές;
Σήμερα πάντως διαθέτουμε και μια ανάληψη ευθύνης για τη συγκεκριμένη εγκληματική δράση. Η ανάληψη προέρχεται από τους Ανένταχτους Μαιάνδριους Εθνικιστές (ΑΜΕ), μια μικρή αλλά σκληρή ναζιστική οργάνωση, η οποία επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την απουσία από το πεζοδρόμιο των ταγμάτων εφόδου τα οποία η Χρυσή Αυγή υποχρεώθηκε να αποσύρει λόγω της δίκης της.
Πριν από λίγες μέρες, στις 14 Ιουνίου, οι ΑΜΕ καυχιόνταν στο μπλογκ τους ότι «οι συναγωνιστές της οργάνωσης είναι για έκτη μέρα και πολεμούν δίπλα δίπλα με τους ηρωικούς κατοίκους του Μενιδίου. [...] Φυσικά ο ‘’χώρος’’ μας έχει χαθεί κάπου στο πληκτρολόγιο σε γραφεία, οι ΑΜΕ/C18 είναι οι μόνοι που είναι δίπλα στους κατοίκους εξάλλου δεν χρειαζόμαστε και άλλους [τα] καταφέρνουμε μια χαρά... οι πρεζέμπορες γύφτοι και η αστυνομία μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο, εμείς τους απαντάμε δεν φεύγουμε εάν δεν καταστρέψουμε και το τελευταίο σπίτι μεγαλοπρεζέμπορα που είναι φτιαγμένο από Θάνατο».

Ρατσιστικά συνθήματα σε τοίχους |

 
Την ανάληψη αυτή για τα τυφλά ρατσιστικά χτυπήματα συνόδευαν και φωτογραφίες με σβάστικες, κέλτικους σταυρούς, ρατσιστικά συνθήματα -όπως «έξω οι γύφτοι»- και την υπογραφή των ΑΜΕ σε τοίχους.
Το Σάββατο 17 Ιουνίου οι ΑΜΕ αναδημοσίευσαν και την ανάρτηση στο facebook ομοϊδεατών τους από την Κύπρο, οι οποίοι επευφημούσαν την εγκληματική δράση των Ανένταχτων Μαιάνδριων Εθνικιστών στο Μενίδι, δημοσιοποιώντας και φωτογραφία από τη δράση αυτή, στην οποία απεικονίζονται οι κουκουλοφόροι να επιτίθενται με μολότοφ σε σπίτι Ρομά.
 
Η ανάρτηση στο facebook των ομοϊδεατών των ΑΜΕ από την Κύπρο
 |
Φυσικά οι Μαιάνδριοι δεν εμφανίστηκαν σήμερα. Αυτοί και το παρακλάδι τους, η Combat 18 Hellas -εάν δεν είναι απλώς ένα άλλο όνομα για την ίδια ακριβώς οργάνωση- έχουν αναλάβει την ευθύνη για μια σειρά από επιθέσεις σε γραφεία αντιρατσιστικών οργανώσεων, σε στέκια κ.λπ.
Αυτό όμως που είναι σαφές είναι ότι οι Μαιάνδριοι, είτε προέρχονται είτε όχι από τους κόλπους της Χρυσής Αυγής, προσπαθούν να τη μιμηθούν. Πέραν της εμφανούς οικειοποίησης του συμβόλου της, του μαιάνδρου, και η δομή των ΑΜΕ, όπως την παρουσιάζουν οι ίδιοι, είναι πιστή αντιγραφή της δομής της Χρυσής Αυγής.
«Μία ριζοσπαστική οργάνωση με ιεραρχική δομή, όπως η δική μας, αποτελεί αντανάκλαση του ηγήτορός της. Ο ηγήτωρ είναι αυτός που πυροδοτεί τον εμπρηστικό μηχανισμό που έχει κάθε μέλος της οργανώσεως στο νου του. Ανευ αντιλογίας διαταγές μεταβιβάζονται προς εκτέλεση από τους δύο υπαρχηγούς στους ομόκεντρους κύκλους των μελών και των εκτελεστικών οργάνων. Οι δύο υπαρχηγοί τελούν υπό τας διαταγάς του ηγήτορος. Τα μέλη δεν τους γνωρίζουν ως φυσικά πρόσωπα. Κάτωθεν αυτών υπάρχουν ομαδάρχες που αποτελούν δόκιμους υπαρχηγούς, οι οποίοι τελούν υπό τις διαταγές των δύο υπαρχηγών παρά τω αρχηγώ. Κάθε αγωνιστής που ανήκει ψυχή και σώματι στους Ανένταχτους Μαιάνδριους Εθνικιστές έχει υποταχθεί στον σκοπό της οργανώσεως».
Ολα αυτά τα λέει ο ανώνυμος αρχηγός των ΑΜΕ σε συνέντευξή του στον εθνικοσοσιαλιστικό ιστότοπο Hellenic NS (31/10/2016), λέγοντας ακόμα ότι «οι Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές επιχειρούμε ως στρατιωτικό σώμα».
Με λίγα λόγια, οι Μαιάνδριοι αντιγράφουν πιστά από τη Χρυσή Αυγή τη ναζιστική της συγκρότηση. Την Αρχή του Αρχηγού (Führerprinzip), την ιεραρχική δομή, την απόλυτη πειθαρχία («άνευ αντιλογίας διαταγές») και την παραστρατιωτική δράση. Αντιγράφουν δηλαδή όλα εκείνα τα στοιχεία που περιγράφονται αναλυτικά στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο εξηγεί γιατί η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και παραπέμπει τα ηγετικά της στελέχη στη μεγάλη δίκη.
Η δομή των ΑΜΕ, όπως την παρουσιάζουν οι ίδιοι, είναι πιστή αντιγραφή της δομής της Χ.Α. |

 

Mε τον Περίανδρο

Σε αντίθεση βέβαια με τη Χρυσή Αυγή, που αρνείται τη ναζιστική της ιδεολογία, οι ΑΜΕ δεν νιώθουν την ανάγκη να κρύψουν ότι είναι ναζιστές, ενώ όπου σταθούν και όπου βρεθούν εξυμνούν τον Περίανδρο (κατά κόσμον Αντώνιο Ανδρουτσόπουλο) και διαλαλούν ότι ταυτίζονται με τον παλιό υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, τον οποίο ο Μιχαλολιάκος άφησε ξεκρέμαστο μετά την αμετάκλητη καταδίκη του για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Δημήτρη Κουσουρή.
Σήμερα ο Περίανδρος εγκαλεί τη Χρυσή Αυγή γιατί αρνείται την ιδεολογία της, αλλά και τα μέλη της, όπως τον Ρουπακιά.
Οι ΑΜΕ όμως είναι ξεκάθαροι σε σχέση με τις επιδιώξεις τους: «Βρισκόμαστε σε αδιάκοπο πόλεμο με την Δημοκρατία και όσους την αποτελούν», λένε, ενώ εκτοξεύουν και ευθείες απειλές σε βάρος όσων θεωρούν εχθρούς:
«Με την οργάνωσή μας κάναμε πράξη το ‘‘Ηρθε ο καιρός να φοβηθούν’’. Και φοβήθηκαν, και φοβούνται και θα φοβηθούν πάρα πολύ στο μέλλον. Ο φόβος των εχθρών μας δεν αρκεί, ούτε είναι αφροδισιακό. Ο φόβος είναι μονάχα η τελευταία ελπίδα για να μετανοήσουν. Διαφορετικά, ο πήχης θα ανέβει πολύ ψηλά και τότε θα έχουν την απόλυτη ευθύνη και ‘‘ό,τι ήθελε προκύψει’’».
Οι Μαιάνδριοι λένε, τέλος, στην ίδια συνέντευξη ότι «σε πολιτικό-στρατιωτικό-επιχειρησιακό επίπεδο, αντικειμενικός σκοπός είναι η κλιμάκωση της εντάσεως και η αναβάθμιση της δράσεώς μας». Να εννοούν και εδώ την εγκληματική δράση των κουκουλοφόρων που είδαμε στο Μενίδι;
https://www.efsyn.gr/arthro/oi-nazi-piso-apo-tis-koykoyles 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου