Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας καταγγέλλει ένοπλη επίθεση ενάντια στο Υπουργείο Εσωτερικών και το Ανώτατο Δικαστήριο

Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

 

Η κυβέρνηση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας ενημερώνει τους πολίτες της Βενεζουέλας και τους αδελφούς λαούς του κόσμου για τις ένοπλες επιθέσεις που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του απογεύματος, της Τρίτης 27 Ιουνίου, ενάντια στα κεντρικά γραφεία του Υπουργείου Λαϊκής Εξουσίας για τις Εσωτερικές Υποθέσεις, τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη και του Ανώτατου Δικαστηρίου, και οι δύο στο Καράκας, ως μέρος της κλιμάκωσης ενός πραξικοπήματος κατά του Συντάγματος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και των θεσμών της.



Και οι δύο επιθέσεις έγιναν από ένα ελικόπτερο Airbus Bolkow, μοντέλο 105, με πινακίδες CICPC 02, το οποίο είχε κλαπεί από την Αεροπορική Βάση Francisco de Miranda, στο La Carlota, Καράκας, από έναν δράστη ονόματι Oscar Alberto Pérez, ο οποίος προκειμένου να διαπράξει τις επιθέσεις χρησιμοποίησε την ιδιότητά του έχουν ως επιθεωρητή του Τμήματος αεροπορικών μεταφορών του CICPC.

Ο συνωμότης πέταξε το αεροσκάφος έως την έδρα του Υπουργείου Λαϊκής Εξουσίας για τις Εσωτερικές Υποθέσεις, τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη, στην Avenida Urdaneta, και έριξε 15 πυροβολισμούς στο κτίριο, ενώ λάμβανε χώρα στην ταράτσα του μια κοινωνική εκδήλωση με ομάδα δημοσιογράφων με αφορμή τη σημερινή Εθνική Ημέρα Δημοσιογραφίας. Τη στιγμή της επίθεσης υπήρχαν εκεί περίπου 80 άτομα.

Στη συνέχεια, το ελικόπτερο μεταφέρθηκε στην έδρα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, με ακρίβεια, ενώ συνεδρίαζαν οι δικαστές του Συνταγματικού τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου και ενώ μια ομάδα εργαζομένων παρέμεινε στα γραφεία τους. Ενάντιά τους ρίχθηκαν πυροβολισμοί και τουλάχιστον τέσσερις χειροβομβίδες κολομβιανής προέλευσης και ισραηλινής κατασκευής, μια εκ των οποίων δεν εξερράγη και συνελέγη. Δύο από αυτές προορίζονταν κατά των μελών της Ενθοφρουράς που είχαν αναλάβει τη φύλαξη του κτιρίου. Χάρη στη γρήγορη αντίδραση των φυλάκων αποφεύχθηκε μια τραγωδία.

Ο θύτης αποτελεί αντικείμενο έρευνας λόγω της σύνδεσής του με την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) και την Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Καράκας, καθώς και με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών ο οποίος πρόσφατα έχει επιβεβαιώσει δημοσίως τις επαφές του με τη CIA.

Για την Μπολιβαριανή Κυβέρνηση πρόκειται για επιθέσεις τρομοκρατικής φύσης, στο πλαίσιο της εξέγερσης που πραγματοποιούν εξτρεμιστικές παράγοντες της δεξιάς της Βενεζουέλας με την υποστήριξη ξένων κυβερνήσεων και δυνάμεων.

Οι FANB και τα σώματα ασφαλείας του Κράτους έχουν ενεργοποιηθεί προκειμένου να συλλάβουν τον δράστη αυτών των γεγονότων και να ανακτήσουν το αεροσκάφος.

Καλεί όσους μπορούν να προσφέρουν στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του να επικοινωνήσει με τις αρχές μέσω τηλεφώνου 911.

Η Μπολιβαριανή κυβέρνηση καλεί τα πολιτικά κόμματα που εντάσσονται στη λεγόμενη Mesa de la Unidad Democrática, την ιεραρχία της εκκλησίας και λοιπούς παράγοντες της κοινωνίας της Βενεζουέλας να καταδικάσουν με αποφασιστικότητα τις πράξεις αυτές και να αποστασιοποιηθούν μια για πάντα από τη βία.

Η Μπολιβαριανή κυβέρνηση ζητά από το λαό της Βενεζουέλας να είναι σε επιφυλακή για την κλιμάκωση της πραξικοπηματικής δράσης που στοχεύει να αλλάξει τη συνταγματική τάξη στη Βενεζουέλα και έχει αποδειχθεί ότι δεν έχει κανέναν ενδοιασμό προκειμένου να επιτύχει τις πολιτικές και οικονομικές φιλοδοξίες.

Καμία από αυτές τις επιθέσεις δε θα σταματήσει την ενεργοποίηση της λαϊκής συντακτικής διαδικασία ή δε θα εμποδίσει την άσκηση του δικαιώματος ψήφου από τον λαό της Βενεζουέλας στις 30 Ιουλίου, ο οποίος θα εκλέξει τα μέλη της Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης.

Ο Πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος ηγήθηκε σήμερα της απονομής των Εθνικών Βραβείων Δημοσιογραφίας, βρίσκεται μαζί με το κυβερνητικό του επιτελείο προκειμένου να καθοδηγήσει τις ενέργειες για να υπερασπιστεί την ασφάλεια και την ηρεμία του λαού της Βενεζουέλας.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ισχύουν τα λόγια του Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες: Ενότητα, Αγώνας, Μάχη και Νίκη.

Καράκας 27/06/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου