Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Συνεχίζεται η βία παρά την ειρηνευτική συμφωνία στην Κολομβία

Η βία επικρατεί ανάμεσα στην κυβέρνηση και την οργάνωση Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC)



Συνεχίζεται η βία παρά την ειρήνη στην Κολομβία.
Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) ανακοίνωσε ότι παρά την ειρηνευτική συμφωνία που υπογράφηκε τον Νοέμβριο ανάμεσα στην κυβέρνηση και την οργάνωση Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) συνεχίζουν οι άμαχοι να είναι τα θύματα βίας.
Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ζητά από την κυβέρνηση να πάρει τα απαραίτητα μέτρα απέναντι σε βίαια επεισόδια στη χώρα και προσέλκυσε την προσοχή στο ότι ισχύει η ειρηνευτική συμφωνία αλλά για να ξεπεραστούν οι άμμεσες ή έμμεσες συνέπειες των συγκρούσεων χρειάζεται να περάσουν δεκάδες χρόνια.


Για την πρώτη ειρηνευτική συμφωνία που υπογράφηκε στις 2 Οκτωβρίου 2016 ανάμεσα στις δύο πλευρές στην Κολομβία έχει διεξαχθεί δημοψήφισμα όπου από τους 13 εκατομμύρια ψηφοφόρους το 50,24% του λαού ψήφισε το “Όχι”.
Από την άλλη οι πλευρές στις 12 Νοεμβρίου 2016 στην πρωτεύουσα της Κούβας, Αβάνα κατέληξαν σε μια νέα ειρηνευτική συμφωνία η οποία υπογράφηκε στις 24 Νοεμβρίου 2016 από τον πρόεδρο της χώρας Χουάν Μανουέλ Σάντος και τον επικεφαλή της οργάνωσης Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC), Ροντρίγκο Λοντόνο.
Στην Κολομβία με πληθυσμό 48 εκατομμυρίων ανθρώπων ο εμφύλιος πόλεμος διαρκεί εδώ και πάνω από 50 χρόνια όπου σκοτώθηκαν 260 χιλιάδες άνθρωποι και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους 6 εκατομμύρια άνθρωποι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου