Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Χρόνια πολλά στον Μίκη της καρδιά μας!

 

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Πολιτισμος • 29 Ιουλιου 2017 
Ευχόμαστε κάθε χρόνο και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.
  Ο Μίκης Θεοδωράκης σήμερα έχει γενέθλια, γιορτάζει τα 92 του χρόνια.
  Χρόνια πολλά, Μίκη! Χρόνια πολλά στον Μίκη, τον ογκόλιθο της μουσικής αυτής της χώρας, στον Μίκη των μελοποιημένων ποιητών, στον αγωνιστή της ζωής, στον Μίκη που πορεύτηκε και πορεύεται με τον λαό.
  Χρόνια πολλά στον Μίκη που, με τη μουσική του και την παρουσια του, δίνει και θα δίνει – και σε αυτους τους δύσκολους καιρούς – ελπίδα και κουράγιο. 
  Χρόνια πολλά στον Μίκη της καρδιά μας!
Σημείωση: Στο δεύτερο βίντεο ένα σπάνιο στιγμιότυπο: Πλάνα από παλιότερη συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη, στην Κούβα, και δηλώσεις του κομμουνιστή ηγέτη Φιντέλ Κάστρο, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Μεταφράζουμε τις δηλώσεις του Φιντέλ Κάστρο, δίπλα στον Μίκη, που θα δείτε στο βίντεο: «Πιστεύω ότι η μουσική είναι ακόμα πιο δύσκολη από την πολιτική. Η απόδειξη είναι ότι υπάρχουν περισσότεροι πολιτικοί στον κόσμο και λιγότεροι μουσικοί. Υπάρχουν, όμως, ακόμα λιγότεροι επαναστάτες καλλιτέχνες, αν και οι καλλιτέχνες γενικά εύχονται την επανάσταση. Υπάρχουν πολλοί πολιτικοί που δεν είναι επαναστάτες. Έτσι, το ποσοστό των επαναστατών καλλιτεχνών είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό των πολιτικών»… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου