Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

«Συρματοπλέγματα που αγκυλώνουν καρδιές…»

21/03/2017

Αντιφασιστικά
Ιδέες - απόψεις





Της Αργυρώς Κραββαρίτη http://vathikokkino.gr


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού.

Άνθρωποι με άλλο χρώμα δέρματος αλλά το ίδιο χρώμα αίματος ∙ κόκκινο. Αίμα που χύνεται άφθονο στις πατρίδες του, από τους ιμπεριαλιστές κυρίαρχους «γαλαζοαίματους» αφέντες. Τους ίδιους που αφού επεμβαίνουν και προκαλούν πόλεμο, αναγκάζοντάς τους σε φυγή, τους υποδέχονται σαν ανεπιθύμητους υπανθρώπους όταν φτάνουν στα σύνορά τους. Με συρματοπλέγματα. Άνθρωποι με άλλη γλώσσα, θρησκεία, κουλτούρα, αλλά ίδιο τρόπο να πονούν , να πεινούν , να φοβούνται, ν΄ απελπίζονται και να ελπίζουν σ΄ ένα καλύτερο αύριο. Και μπορεί ένα πιάτο σούπα κι ένα κρεβάτι να είναι κάτι, αλλά δεν είναι αρκετό. Δε χρειάζονται σωτήρες ούτε ψίχουλα ελεημοσύνης, χρειάζονται ίσα δικαιώματα στη ζωή με κάθε αγωνιζόμενο που παλεύει για επιβίωση.

Χρειάζονται ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Συσπείρωση και πάλη ενάντια στους φαρισαϊκούς «φιλάνθρωπους» όπως η Ε.Ε. και οι κυβερνήσεις που χορηγούν επιδοτήσεις, αφού πρώτα τους κηρύσσουν σε κατάσταση μηδενικής ανοχής , τους επιστρέφουν σαν ανεπίδοτα γράμματα στις εμπόλεμες ζώνες που είναι η πατρίδα τους, τώρα τους εγκλωβίζουν με συρματοπλέγματα ή τους παραδίδουν στα χέρια αμέτρητων και κάποιων απ΄ αυτές αμφιλεγόμενων ΜΚΟ. Τους στοιβάζουν σε στρατόπεδα, σε μια ιδιόμορφη ομηρία στα όρια της οποίας – δηλαδή έξω απ΄ αυτή, παραμονεύει το δουλεμπόριο, το trafficking, το φαινόμενο ασυνόδευτων παιδιών, οργανώσεις αγοράς-πώλησης ανθρώπινων οργάνων και θάνατος. Εντός, δηλαδή στα πλαίσια της ομηρίας έχουν εγκαταστήσει για τους πρόσφυγες ακατάλληλους καταυλισμούς, χωρίς εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, με ανεπαρκείς παροχές σίτισης, υγιεινής, Υγείας και Πρόνοιας, παραδομένες στις ΜΚΟ. Στη Γερμανία έφτασαν να στοιβάξουν πρόσφυγες στο Μπούχεβαλντ! Κατευθείαν , εκεί που ο ανερχόμενος φασισμός και ναζισμός επιθυμούν ν΄ αναβιώσουν…

Στην Ελλάδα , στείλαμε στρατιώτες στο Αφγανιστάν, παρότι τα σύνορά μας δεν φτάνουν με τις γκρίζες ζώνες ούτε μέχρι κάποια νησιά του Αιγαίου, συμμετέχουμε σε πολέμους που προκαλούν πρόσφυγες και όταν φτάσουν εδώ σφραγίζουμε το Αιγαίο για τους πρόσφυγες και το παραδίδουμε στο ΝΑΤΟ και τους συνοριακούς ελέγχους της ΕΕ, αυξάνοντας έτσι τους κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Κουμαντάρει το ΝΑΤΟ και ο Frontex στα «γκριζαρισμένα» ελληνικά σύνορα.

Η υποκρισία της Ε.Ε. έγκειται στο ότι παρέχει επιχορήγηση για την ανθρωπισττική κρίση που εξαντλείται στη διατήρηση συνθηκών εγκλωβισμού των μεταναστών και προσφύγων ενώ η κυβέρνηση έχει ψηφίσει και εφαρμόζει όλες τις αποφάσεις της ΕΕ, όπως η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και η επαναφορά του Κανονισμού του Δουβλίνου, που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και έχουν μετατρέψει τα νησιά σε τεράστιες «αποθήκες» απελπισμένων ανθρώπων, ομήρους, με επιπτώσεις και στη ζωή των νησιωτών.

Τα hot spot, από στρατόπεδα φύλαξης, έχουν μετατραπεί σε στρατόπεδα κράτησης και μάλιστα αναγκαστικής και άρα παράνομης, δηλαδή σε φυλακές- αποθήκες ανθρώπινου δυναμικού. Τραγική είναι η κατάσταση για τα ανήλικα προσφυγόπουλα που ζουν στα κέντρα φιλοξενίας όπου προβαίνουν σε απόπειρες αυτοκτονίας…

Η πείνα, η ανέχεια, οι κοινωνικές ανισότητες αυξάνουν την εγκληματικότητα, με αποτέλεσμα, ο απλοϊκός «φιλήσυχος» άνθρωπος να νιώθει ότι απειλείται από τους μετανάστες, παραβλέποντας την απελπισία και τα άλλα αίτια που τους οδηγούν στην παραβατικότητα και αναλαμβάνουν οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής να «σώσουν» το Έθνος , τη φυλή, τον «αθώο ανθρωπάκο» τρομοκρατώντας και προβαίνοντας σε δολοφονικές επιθέσεις, «εκκαθαριστικές επιχειρήσεις». Η αστυνομία δεν συλλαμβάνει τους τραμπούκους, η δικαιοσύνη αθωώνει τραμπουκισμό εναντίον της Κανέλλη, ο δολοφόνος του Φύσα κυκλοφορεί ελεύθερος και η δίκη της Χρυσής Αυγής, όπως όλα δείχνουν θα ρίξει στα «μαλακά» τους εγκληματίες ναζιστές.

Η ανήλικη πορνεία και τα ναρκωτικά φωλιάζουν στο πεδίο του Άρεως, οι μαφιόζικες συμμορίες μεταξύ μεταναστών είναι κι αυτές ένα γεγονός, και η αποσύνθεση της ελληνικής κοινωνίας απορροφά σα σφουγγάρι με το ήδη παρηκμασμένο καθεστώς της βυθιζόμενη σε απελπιστική κατάσταση.

Αυτό το αίσθημα ανημπόριας εκμεταλλεύονται οι φασίστες και οι ρατσιστές και αυξάνουν τα ποσοστά τους και τη δράση τους.

Οι παγιδευμένοι πρόσφυγες και μετανάστες αναπτύσσουν σαν κύτταρο – ζωντανός οργανισμός λόγω ανέχειας, φτώχειας και απελπισίας κι αυτοί τα δικά τους χαρακτηριστικά κοινωνικής παθογένειας – κοινωνική απόκλιση και κοινωνική παραβατικότητα.

Εδώ παρυσφύει η Χρυσή Αυγή, σα λύση όπως απλοϊκά πιστεύουν κάποιοι, προφανώς αυτοί που τους ψηφίζουν. Η Χρυσή Αυγή είναι η ίδια μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση που θέλει λιώσιμο, μια λαϊκίστικη , δημαγωγική πέμπτη φάλαγγα του συστήματος, η ακραία έκφανση του καπιταλισμού και της εκμετάλλευσης. Ό,τι πιο ζοφερό, νοσηρό, σκοτεινό και παρακρατικό έχει να επιδείξει η ελληνική κοινωνία. Ένα αρρωστημένο , εκτρωματικό μόρφωμα εγκληματιών.

Η λύση είναι ο απεγκλωβισμός των ανθρώπων από κοινωνικές ανισότητες και εκμετάλλευση που τους οδηγούν στην κοινωνική παρέκκλιση, η δίωξη και η απομόνωση όσων εκμεταλλεύονται συνανθρώπους τους ακόμα και συμπατριώτες τους, και κυρίως η αμέριστη αλληλεγγύη μεταξύ εκμεταλλευόμενων ενάντια στους εκμεταλλευτές τους, ανεξαρτήτου χρώματος.

Η σύσξιφη των κοινωνικών δεσμών όλων των ανθρώπων ενάντια στον ιμπεριαλισμό που χτίζει τείχη, χωρίζει τους ανθρώπους , δημιουργεί πολέμους, διαιρεί τους ανθρώπους σε ανώτερους και κατώτερους, πλούσιους και φτωχούς και καλλιεργεί το ρατσισμό και την ξενοφοβία.
¨
Όσο για τους «γαλαζοαίματούς» οπαδούς της αρείας φυλής, η περιφρόνηση δεν αρκεί. Χρειάζεται επαγρύπνηση, «το φασισμό, βαθιά καταλάβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον», και αδιάκοπο ιδεολογικό σφυροκόπημα, για να καταλάβουν οι πάντες τι κρύβεται πίσω από το προσωπείο της προπαγάνδας που πλασάρουν. Τόνωση και πολιτική και ιδεολογική αφύπνιση, δημιουργία αντιφασιστικών κινημάτων και δραστηριοποίηση μέσω των υπαρχόντων- και υπάρχουν ευτυχώς – ώστε να αναχαιτίζονται με μαζικές κινητοποιήσεις οι όποιες απόπειρες για την εγκληματική τους δράση πριν είναι πια αργά, ή τουλάχιστον να καταγγέλλονται μαχητικά και να οργανώνονται μέθοδοι αντιμετώπισής τους.

Η Ευρώπη είναι ολόκληρη ένα συρματόπλεγμα παγιδευμένων παρά τη θέλησή τους ανθρώπων. Ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Να γκρεμίζουμε τα τείχη που πάνε οι υψώσουν πολεμοκάπηλοι τύπου Τραμπ και να χτίσουμε γέφυρες…

Να κόψουμε τα συρματοπλέγματα που ματώνουν ζωές και αγκυλώνουν καρδιές…
Ο φασισμός

Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον
καινούριο τάχα κάτι να μας φέρει.
Τι κρύβει μέσ’ στα δόντια του το ξέρω,
καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.

Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν
και χάνονται βαθιά στα περασμένα.
Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν,
μα όχι και το μίσος του για μένα.

Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον.
Δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.

Ο φασισμός δεν έρχεται από μέρος
που λούζεται στον ήλιο και στ’ αγέρι,
το κουρασμένο βήμα του το ξέρω
και την περίσσεια νιότη μας την ξέρει.

Μα πάλι θέ ν’ απλώσει σαν χολέρα
πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου,
και δίπλα σου θα φτάσει κάποια μέρα
αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου